Terug

Volg Hart van Nederland

Zeven op de tien Nederlanders blijft thuis tijdens de kerstvakantie

Milieu en Gezondheid

18 dec 2020, 22:51

Een ruime meerderheid van 69 procent van de Nederlanders blijft thuis tijdens de kerstvakantie. Dat blijkt uit onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder meer dan 2.500 mensen. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Tijdens de vakantie zal 14 procent werken, 2 procent gaat op vakantie in eigen land en 1 procent gaat op vakantie naar het buitenland. Verder zal 60 procent van de Nederlands zelf de keuken in duiken. Ongeveer 14 procent gaat een kerstdiner bestellen bij een horecagelegenheid en 1 procent zal een cateringservice inhuren.

Aangepaste kerst, of niet?

De meesten weten ook al met wie ze de feestdagen doorbrengen dit jaar. Van de ondervraagden zal 47 procent kerst en de jaarwisseling met het eigen gezin doorbrengen. 34 procent doet dat met familie en vrienden, maar niet meer dan is toegestaan. Lees ook: Kabinet verruimt niet: maximaal drie mensen op visite met kerst 7 procent viert het wel met de hele familie. "Kerstviering is bij ons zoals altijd met familie, vrienden en kennissen. En niet te vergeten de schoonfamilie", schrijft een van de panelleden. Een andere deelnemer is juist veel voorzichtiger. "Ik kom mijn huis niet uit om besmetting te voorkomen.

Wat vindt Nederland is het opiniepanel van Hart van Nederland. Het panel bestaat op dit moment uit 35.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.