Terug

Volg Hart van Nederland

Even tanken of naar de supermarkt in Duitsland mag voorlopig niet meer

Even tanken of naar de supermarkt in Duitsland mag voorlopig niet meer

Politiek

5 okt 2020, 12:54

Het is niet langer toegestaan om kort de grens over te steken naar Duitsland om daar bijvoorbeeld te tanken of boodschappen te doen. Onze oosterburen hebben zulk "kortstondig oponthoud" tot zeker 1 november verboden. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Het Robert Koch-instituut, het Duitse RIVM, heeft inmiddels bijna heel Nederland als risicogebied bestempeld. Alleen Limburg en Zeeland zijn nog uitgezonderd. Dit betekent dat mensen die vanuit ons land naar Duitsland komen verplicht moeten kunnen aantonen dat ze in de afgelopen 48 uur negatief zijn getest op het coronavirus, of in quarantaine gaan.

Uitzonderingen

Voor veel Nederlanders is het heel gewoon om even de grens over te gaan om daar goedkopere boodschappen te halen of goedkoop te tanken. Omgekeerd komen Duitsers ook vaak naar ons land om hier te winkelen of op vakantie te gaan. Dat is nu dus niet meer mogelijk. Tijdens de eerste coronagolf was "kortstondig oponthoud" nog wel toegestaan. Er wordt een uitzondering gemaakt voor mensen die in Nederland wonen, maar bijvoorbeeld net over de grens werken. Zij mogen wel heen en weer blijven pendelen. Ook voor beroepsmatige bezoeken of dringende familiezaken mag je nog naar Duitsland reizen. Maar dat moet je wel eerst melden bij de lokale Duitse gezondheidsdienst. Ook geldt de uitzondering voor de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Mensen die korter dan 24 uur blijven, hoeven geen verplichte coronatest te doen. De deelstaat grenst aan de zuidelijke helft van Nederland. Mensen die de regels toch proberen te ontduiken lopen het risico op een fikse boete. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.