Terug

Volg Hart van Nederland

Missie 538: terugblik op een bewogen en emotionele week in de strijd tegen kanker

Milieu en Gezondheid

23 dec 2022, 13:30

Kinderen met kanker een steuntje in de rug geven, dat is waar Radio 538 zich de afgelopen dagen hard voor heeft gemaakt met Missie 538. Tijdens de actie wordt er zoveel mogelijk geld opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum (PMC) voor kinderoncologie. We blikken terug op een bewogen en emotionele week.

Bekende Nederlanders waren deze week niet weg te slaan uit de 538-studio. Muzikanten, influencers en andere BN'ers zoals Davina Michelle, Antoon, Lucas & Steve, Armin van Buuren en Bas Smit wisten met hun bijdragen mensen te raken en geld in te zamelen voor het goede doel. Maar ook het bedrijfsleven en 'normale Nederlanders' hebben hun steentje bijgedragen. Zo deden mensen mee met de korte broekenactie van KiKa (stichting kinderen Kankervrij) en ging de opbrengt van de verkoop van de gelimiteerde Missie 538-hoodies naar de actie.

Gezicht bij de ziekte

Ook kreeg de strijd tegen de verschrikkelijke ziekte een gezicht in de vorm van de familie Hoffer. Het gezin, bestaande uit moeder Fleur, vader Jordi, zoon Kees (6) en dochters Anne (12) en Lotte, werd niet één, maar twee keer getroffen door kanker. Maar ook het verhaal van de inmiddels overleden Emelie (11) die met haar zelfgeschreven nummer op de radio kwam.

Dat de strijd tegen kanker niet altijd een goede afloop heeft, is bekend. Deze week werden de radio dj's opnieuw met de neuzen op de feiten gedrukt toen zij het verdrietige nieuws kregen dat de zevenjarige Jahraino tijdens de actieweek is overleden aan de gevolgen van een hersentumor.

Eindsprint

Vrijdag is de laatste dag van de actie en tegen het einde van de middag wordt het eindstand bekendgemaakt. Bij de tussenstand op donderdag was er al 1,2 miljoen euro opgehaald. Met het opgehaalde geld worden 'clean rooms' gerealiseerd in het PMC. Een clean room is een steriele laboratoria waar gespecialiseerde technici, onderzoekers en kwaliteitsmedewerkers onderzoek kunnen doen. De kosten voor zo'n ruimte is rondde 1,2 miljoen euro.

De dj's hopen vrijdag nog met een eindsprintje te komen om een flinke bijdrage te leveren aan de tweede clean room voor het ziekenhuis. Doneren kan nog tot 17.00 uur door een plaatje aan te vragen of via de actiepagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.