Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw zoekactie naar vermiste Tanja Groen (18) in januari, dit keer op de hei

Opnieuw zoekactie naar vermiste Tanja Groen (18) in januari, dit keer op de hei

nieuws

16 dec 2020, 19:00

Er komt zo snel mogelijk, waarschijnlijk in januari, een nieuwe zoekactie naar het lichaam van Tanja Groen. Dit keer trekken politie en Openbaar Ministerie samen op met particuliere onderzoekers. Dat meldt desgevraagd de Haarlemse emeritus hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen, die nauw bij de cold case is betrokken.

Tanja Groen (18) uit Schagen verdween in augustus 1993. Ze stond op het punt te beginnen aan de studie gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht en had net een kamer betrokken in het dorp Gronsveld, op een half uur fietsen ten zuiden van het centrum van de universiteitsstad. Ze is voor het laatst gezien toen ze vertrok van het slotfeest van de ontgroeningsweek. Lees ook: Politie krijgt 60 tips binnen na zoekactie naar Tanja Groen

Hulp van studenten

Studenten van het ooit door Van Koppen gestarte project Gerede Twijfel bogen zich op verzoek van de politie over de zaak. Dat leidde tot een rapport met concrete aanwijzingen, dat in 2018 werd ingeleverd bij de coldcase-officier van het OM in Limburg. Die liet de onderzoekers van de universiteit al vrij snel weten dat hij het rapport laat voor wat het is. Dat is nu veranderd, vertelt Van Koppen. "We hebben ze voor het blok gezet. Wij gaan met speurhonden de hei op. De politie assisteert met forensische rechercheurs.’ Lees ook: Lichaam Tanja Groen niet gevonden in graf op kerkhof Maastricht ANP/Redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.