Misdaad

Politie krijgt 60 tips binnen na zoekactie naar Tanja Groen

Nadat de politie in januari op een kerkhof in Maastricht naar Tanja Groen zocht, zijn er tientallen tips binnengekomen. Ze hebben alleen niet geleid tot een doorbraak in de coldcasezaak.

Op woensdag 22 januari zochten forensisch medewerkers van de politie samen met het Nederlands Forensisch Instituut op een kerkhof in Maastricht. De vermiste Tanja Groen zou er in een graf liggen. De informatie die de politie had gekregen was heel specifiek en concreet.

Toch werd het lichaam van Tanja helaas niet gevonden. Na de zoekactie is de informatie opnieuw tegen het licht gehouden en is er onder andere gekeken of er informatie ontbrak. De conclusie was dat de tip zo concreet was dat er geen redenen waren om de zoekactie niet te ondernemen.

De teleurstelling was groot na de zoekactie op het kerkhof (tekst gaat verder onder video)

Onderzoek niet gesloten

De tientallen tips die na de zoekactie zijn binnengekomen, zijn door het coldcaseteam in Limburg onderzocht. Dit heeft niet geleid tot verder onderzoek. De politie benadrukt dat de vermissingszaak nu niet gesloten is. Ook nieuwe informatie wordt onderzocht.

De toen achttienjarige Tanja verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993. Ze was op een feestje in Maastricht geweest, waar ze studeerde, en fietste terug naar haar kamer in het nabijgelegen Gronsveld. Daar is ze nooit aangekomen.

Lees ook: Pastoor Everard de Jong denkt nog vaak aan Tanja Groen

Sindsdien is de studente spoorloos. Ook haar fiets en andere eigendommen zijn nooit teruggevonden. In 2012 werd een fiets uit de Maas gehaald, maar die bleek niet van Tanja te zijn. Ook bij botresten die twee jaar later in Gronsveld werden gevonden, ging het niet om het meisje.