Lichaam Tanja Groen niet gevonden in graf op kerkhof Maastricht

Het lichaam van de in 1993 verdwenen Tanja Groen (18) is niet gevonden in een graf op een kerkhof in Maastricht. Twee archeologen en forensisch specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzochten het graf sinds woensdagochtend naar aanleiding van een tip, maar helaas dus zonder resultaat.

Lees ook: Lichaam Tanja Groen mogelijk in vers gedolven graf gelegd

Tanja verdween op 31 augustus 1993 en op 1 september werd het vers gedolven graf gebruikt voor een overleden man, en volgens een tipgever is het lichaam van Tanja daarin gedumpt. Na het zorgvuldig onderzoeken van het graf maakt het Openbaar Ministerie in Limburg woensdagavond bekend dat er in het graf geen stoffelijke resten van Tanja zijn gevonden.

Wat gebeurde er met Tanja Groen?

De vrouw fietste in 1993 na een studentenfeest in Maastricht terug naar haar kamer in Gronsveld en de begraafplaats waar woensdag werd gezocht, lag op de weg waar ze vermoedelijk langsfietste. Daarna ontbreekt elk spoor. Er is regelmatig gezocht naar Tanja, maar er is nooit ook maar een aanwijzing gevonden over wat er met haar is gebeurd.

Vorig jaar kreeg de politie “interessante informatie” dat Tanja mogelijk is begraven op de begraafplaats in Maastricht, in een vers gegraven graf bestemd voor een man. Naar aanleiding van de tip werd het onderzoek heropend en woensdag het graf van de man onderzocht, maar geen spoor van Tanja.

Overigens hebben de overledene die in het graf ligt en diens nabestaanden niets te maken met Tanja’s verdwijning, benadrukt de politie.