Terug

Volg Hart van Nederland

Gemeentehuis in Vlissingen bestookt met vuurwerk door rellende jongeren

Politiek

15 dec 2020, 08:12

Het gemeentehuis in Vlissingen is maandagavond bestookt met onder andere vuurwerk. De ingang is daarbij zwaar beschadigd geraakt, meldt burgemeester Bas van den Tillaar. Op beelden op sociale media is te zien dat er onder meer zwaar vuurwerk wordt afgestoken. Ook was er een ontploffing bij het stadhuis. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog De rellen begonnen na de coronatoespraak van premier Mark Rutte. "Heftige beelden van het gemeentehuisplein. Ingang gemeentehuis zwaar beschadigd. Pure vernielzucht, verwerpelijk!", schreef Van den Tillaar op Twitter. "Ik roep iedereen op die maar iets gezien heeft dit te melden bij de politie!" Volgens Omroep Zeeland werd het rond 20.00 uur onrustig op en rond het Stadhuisplein toen tientallen jongeren daar samen kwamen. De politie liet aan de regionale omroep weten het anderhalf uur later weer rustig was in de omgeving van het gemeentehuis van de Zeeuwse stad.

'Kabinet gaat echt te ver'

Volgens de omroep ging maandagmiddag in verschillende appgroepen en op social media de oproep rond om in Vlissingen te gaan rellen. "Laat je horen en pak je vrijheid terug. Kabinet gaat nu echt te ver!!!", viel er in de oproep te lezen. Lees ook: Rutte: Nederland gaat voor zeker vijf weken op slot, sombere feestdagen op komst Tekst: ANP Beeld: Provicom

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.