Terug

Volg Hart van Nederland

Gedupeerden Dream or Donate verzamelen zich: 'Ik ben mijn hoop kwijt'

nieuws

2 sep 2019, 23:09

Circa 45 mensen die gedupeerd werden toen crowdfundingsplatform Dream or Donate ineens offline ging, verzamelden zich maandag om te bespreken welke stappen ze kunnen ondernemen om toch hun geld te krijgen. Onder hen Lindcy Terborg en Joris Janmaat. Lindy zamelde geld in voor de begrafenis van haar beste vriend. Ze had de helft al opgehaald, maar staat nu met lege handen. "Ik voel woede, teleurstelling, ongeloof. We hebben het al zo moeilijk en dan gebeurt dit ook nog een keer?", roept Lindcy. "Dat kan gewoon niet. Dat kan gewoon echt niet!" Joris viel ruim 80 kilo af maar heeft ontzettend last van zijn losse vel. Via Dream or Donate was er al 1700 euro binnengekomen om hem van dat vel te verlossen, maar dat geld is nu dus foetsie. Het geld is niet het enige dat is verdwenen, zegt Joris. "Die 1700 euro die ik opgehaald had was gewoon hoop. Hoop op mijn operatie, hoop om er normaal uit te zien. Dat ben ik nu kwijt. Dat is gewoon weg." Lees ook: In totaal meer dan drie ton opgehaald toen Dream or Donate offline ging De slachtoffers willen rond de tafel met Broer Rasta (echte naam Robert-Jan Mastenbroek), de oprichter van de doneersite, zei Khalid Kasem van advocatenkantoor De Vries & Kasem na afloop van de besloten bijeenkomst. "We zullen in de loop van de week contact met hem opnemen en zullen kijken of hij daadwerkelijk zijn woord nakomt en deze mensen schadeloos wil stellen." Overigens heeft Broer Rasta zelf al heeft laten weten dat hij overleg wil met gedupeerden. Bij het meldpunt voor gedupeerde ‘dromers’ zijn inmiddels zo’n 80 meldingen binnengekomen. Lees ook: In totaal meer dan drie ton opgehaald toen Dream or Donate offline ging De site, waar door vrienden, kennissen of onbekenden geld gedoneerd kon worden ten behoeve van een goed doel, ging vorige week plots offline. Website-eigenaar Broer Rasta stelde dat hij het slachtoffer is van hackers en dat hij het verschuldigde geld aan de gedupeerden wil terugbetalen door al zijn spullen te verkopen. Lees ook: Rondleiding door villa eigenaar Dream or Donate: 'Ik was rechtse zakenman met bord voor zijn kop' Hij spreekt van een verdwenen bedrag van €50.000,-., maar uit informatie van dataverzamelaar Fundwijzer blijkt dat er in totaal €304.220,- was toegezegd op het moment van het offline halen van de website. Broer zegt dat hij wordt bedreigd en is inmiddels ondergedoken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.