Opmerkelijk

Rondleiding door villa eigenaar Dream or Donate: 'Ik was rechtse zakenman met bord voor zijn kop'

De onder vuur liggende Dream or Donate-eigenaar Robert-Jan Mastenbroek heeft aan HvNL-verslaggever Sam Hagens een uitgebreide rondleiding gegeven op zijn landgoed. Hij woont in een riante villa in Witharen.

De rondleiding is opvallend, want eerder nog probeerde Mastenbroek de pers te vermijden. In en rondom zijn huis heeft ‘Broer Rasta’, zoals hij genoemd wil worden, onder meer een zwembad, een sportieve auto, een shovel en een beeld van een zeemeermin “waar ook nog water uitkomt, als er een zwembad bij zit”.

‘Heb nu geen cash’

Zijn website Dream or Donate is sinds woensdagochtend niet meer beschikbaar. Gebruikers die er een crowdfundingsactie waren begonnen, vrezen dat ze duizenden euro’s kwijt zijn.

Mastenbroek vertelt dat hij er alles aan wil doen om te zorgen dat mensen hun geld terugkrijgen. “Ik heb het nu niet cash maar ik heb wel een hoop spullen dus ik denk dat we zo iedereen wel hun geld terug kunnen geven.”

Lees ook: Eigenaar Dream or Donate verkoopt luxe inboedel aan huis en online

‘Broer Rasta’ legt uit hoe het – volgens hem –  zover kon komen: “Ik wilde graag mensen helpen, dingen uitbouwen en ik zag kansen. Als ik een systeem kan maken waarin iedereen goed genoeg geld heeft dan zal iedereen gelukkiger worden. Maar mensen worden niet speciaal gelukkig van geld, want geld hebben ze nooit genoeg.”

Geldt dat ook voor hem..? “Ik heb dat misschien op een bepaald punt gehad inderdaad. Ik was wel een rechtse zakenman met een bord voor zijn kop.”

In beslagname

Donderdagmiddag heeft Mastenbroek bezoek gehad van politieagenten. Zij namen verschillende telefoons en computers mee om te onderzoeken of Mastenbroek zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit.