Misdaad

Eigenaar Dream or Donate verkoopt luxe inboedel aan huis en online

Eigenaar Robert-Jan Mastenbroek van crowdfundingwebsite Dream or Donate verkoopt zijn inboedel op Marktplaats en aan huis. Hij biedt onder meer luxe meubelen aan en een sportieve auto van het merk Fisker Karma.

In totaal probeert Mastenbroek, die ‘Broer Rasta’ genoemd wil worden, 45.000 euro op te halen met zijn advertenties op Marktplaats. Op Facebook roept hij mensen op langs te komen bij zijn huis in Witharen. Ook daar zal hij zijn bezittingen verkopen.

‘Kom met muziek, eten en cash geld’

“Als het moet zal ik het geld daarna op blote voeten naar de ‘Dromers’ brengen”, schrijft hij. “Kom met muziek, kom met eten, kom met cash geld.” Naar eigen zeggen wordt Mastenbroek bedreigd. “Maar ik zal er zijn en niet opgeven, want als ik straks verder ga wil ik mijn vader in de ogen kunnen kijken.”

Lees ook: Luxe villa en bitcoins: dit is Dream or Donate-eigenaar Robert-Jan Mastenbroek

Mastenbroek lijkt een liefhebber van beeldhouwwerken. Op Marktplaats is te zien dat hij verschillende bronzen beelden aanbiedt, onder meer van een zeemeermin en een gorilla. Ook verkoopt hij een aluminium giraffe.

Het pronkstuk uit zijn collectie is een luxe auto waarvoor hij 30.000 euro vraagt. Het gaan om een bolide van het merk Fisker Karma, in de kleur zilver metallic. “De mooiste auto die er bestaat, nu voor wel een hele goede prijs”, schrijft hij in de advertentie. De auto werd volgens Mastenbroek bijna alleen gebruikt voor optochten en andere gelegenheden.

Dream or Donate

De website Dream or Donate was woensdagochtend plotseling niet meer beschikbaar. Veel mensen die via de website geld bijeen wilden krijgen voor een goed doel, vrezen dat ze kunnen fluiten naar de centen. Eigenaar Robert-Jan Mastenbroek zegt dat zijn website gehackt is en dat de hackers de ingezamelde bedragen hebben verhoogd, waardoor een verkeerd beeld is ontstaan van het geld dat de site in beheer had.

Mastenbroek stelt dat iedereen zijn of haar geld terugkrijgt. Het lijkt erop dat hij daarvoor nu zijn inboedel aan het verkopen is.