Terug

Volg Hart van Nederland

Arnhemse Burgemeester deelt gebiedsverboden uit aan relschoppers in Geitenkamp

Arnhemse Burgemeester deelt gebiedsverboden uit aan relschoppers in Geitenkamp

112

30 dec 2020, 17:35

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft zes gebiedsverboden uitgedeeld voor de wijk Geitenkamp. Dat betekent dat mensen met zo'n verbod niet in de wijk mogen komen. In sommige gevallen richtte de waarschuwing zich naar ouders van minderjarigen. Volgens Marcouch moeten zij beter op hun kinderen letten. De gemeente en politie staat op scherp in de Arnhemse wijk Geitenkamp. Eind november was het al avondenlang onrustig door ernstige vuurwerkoverlast. Tijdens de rellen zijn meer dan twintig relschoppers opgepakt. Daarnaast sloot Marcouch de woning van een 31-jarige handelaar in zwaar illegaal vuurwerk en werd deze persoon ook gearresteerd. Lees ook: Burgemeester Marcouch sluit woning in Geitenkamp om vuurwerk

Opdraaien voor schade

De gemeente heeft voor de eerdere overlast in november een aantal relschoppers persoonlijk aansprakelijk gesteld voor schade die ze toentertijd hebben veroorzaakt. Indien nodig zal dit ook worden gedaan na de jaarwisseling.

Verkeerde vrienden

"Ouders van jonge meelopers in november zijn deze maand in een ambtelijke brief gewaarschuwd dat hun kind met verkeerde vrienden omgaat. De ouders zijn daar op aangesproken. Sommige ouders waren daar heel verontwaardigd over. Die hebben bezoek gekregen, waarin een en ander is toegelicht", aldus Marcouch. Lees ook: Meerderheid Nederlanders vreest explosieve jaarwisseling In de nacht van donderdag op vrijdag zal de Arnhemse burgemeester zelf aanwezig zijn bij de hulpverleners. Hij opent het nieuwe jaar door de klokken van de Eusebiuskerk in Arnhem te luiden. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.