Terug

Volg Hart van Nederland

Brand en explosie verwoesten Poolse supermarkten in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther: 'Hele zaak stond in de fik'

Brand en explosie verwoesten Poolse supermarkten in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther: 'Hele zaak stond in de fik'

112

8 dec 2020, 06:42

Twee Poolse supermarkten van de keten Biedronka in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther zijn volledig in as gelegd. Eigenaar Moshkhal Mahmoed van de winkel in Aalsmeer weet het zeker: "Het is met opzet gedaan." De brandweer rukte in Aalsmeer rond half vier uit voor de grote brand aan de Ophelialaan. Vijf kwartier later tweette een woordvoerder dat de brand was geblust. Twee bovengelegen woningen zijn ontruimd, er vielen geen slachtoffers. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Explosief op het raam

De schade is heel groot, vertelt Mahmoed, die sinds anderhalf jaar eigenaar is van de winkel in Aalsmeer. "De hele zaak stond in de fik en is verwoest. Omliggende woningen zijn ook beschadigd, iedereen kon op tijd wegkomen." Mahmoed vertelt dat er voor hem geen aanleiding was om dit te verwachten. "Ik ben heel erg geschrokken, heb met niemand problemen. Er wordt onderzoek gedaan door de recherche. Dit is echt met opzet gebeurd. Ik heb te horen gekregen dat er een explosief op het raam is geplaatst."

Ook explosie in Heeswijk-Dinther

In Heeswijk-Dinther is aan de Raadhuisplaza een supermarkt van dezelfde keten is getroffen door een explosie. Mahmoed noemt het "frappant" dat ook daar een Biedronka-super is verwoest. Lees ook: Explosie verwoest Poolse supermarkt Heeswijk-Dinther Twintig bewoners die in een appartementencomplex boven die winkel wonen, zijn geëvacueerd en opgevangen in een brandweerkazerne. Nadat de constructie van het complex stevig genoeg werd bevonden mochten zij weer terugkeren naar hun woning. De schade bij naastgelegen winkels is aanzienlijk.

Geen gewonden, wel veel schade

Volgens de politie zijn er ook in Heeswijk-Dinther geen gewonden gevallen, maar is er wel veel schade. De explosievendeskundige van de politie doet onderzoek en kijkt of de inzet van de explosievenopruimingsdienst EOD nog nodig is. Een correspondent ter plaatse meldt dat ook bij naastgelegen winkels veel schade is ontstaan door de explosie. Zelfs in een straat om de hoek is een ruit gesprongen door de harde klap. Beeld: HFV Photo Services

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.