Terug

Volg Hart van Nederland

Deze scholen mogen zich vanaf vandaag excellent noemen

Deze scholen mogen zich vanaf vandaag excellent noemen

nieuws

20 jan 2020, 12:41

Nog eens 62 scholen hebben maandag te horen gekregen dat ze voortaan de eretitel 'excellent' mogen voeren. Het aantal excellente scholen komt daarmee op 190, maakte de Inspectie van het Onderwijs bekend. De uitreiking van de predicaten vond op feestelijke wijze plaats op de scholen zelf. Het gaat om 16 basisscholen, 40 middelbare scholen en 6 scholen voor speciaal onderwijs.

Innovatief en inspirerend

Een excellente school is een school waarvan de onderwijskwaliteit van goed niveau is. Ze onderscheidt zich van andere goede scholen door uit te blinken op een bepaald gebied. Het kan bijvoorbeeld gaan om een innovatief onderwijsaanbod, een bijzondere manier van omgaan met verschillen tussen leerlingen, een inspirerende manier van lesgeven of een onderscheidende manier om de maatschappelijke taak in te vullen. Het belangrijkste doel van het traject Excellente scholen is de onderwijskwaliteit in Nederland te verbeteren. Bekijk hier welke scholen in Nederland de eretitel mogen voeren (zie je de kaart niet? Klik dan hier): ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.