Terug

Volg Hart van Nederland

Rutte houdt belofte en keert terug bij Vandaag Inside

Entertainment

29 mrt 2023, 14:50

Al snel na zijn eerste en langverwachte optreden schuift premier Mark Rutte opnieuw aan bij de mannen van Vandaag Inside. Precies over een week, op woensdag 5 april, is het zover. Over zijn eerste optreden sprak de premier lovende woorden, het was zelfs "het hoogtepunt" van zijn campagne.

Presentator Wilfred Genee grapt al over "het grote afscheidsinterview in Vandaag Inside", waarmee hij uiteraard doelt op de tegenvallende verkiezingsuitslag voor de partijen in het kabinet. Het eerste optreden was nog vóór de Provinciale Statenverkiezingen.

Flink aangepakt

Twee weken geleden was de premier voor het eerst te gast bij de mannen van het populaire televisieprogramma. Johan Derksen nam geen blad voor de mond en pakte Rutte flink aan. "Als je zo'n rapport krijgt, dan blijft alleen de dictator van een banenrepubliek zitten. Maar niet de een fatsoenlijke minister-president van een beschaafd land", zei Derksen onder andere, waarmee hij verwees naar het rapport over de gasboringen in Groningen.

Kijk hier hoe de presentatoren van Vandaag Inside de vorige keer Rutte hard aanpakten in hun populaire programma:

Vandaag Inside-presentatoren fel tegen Rutte: 'Ik vind dat je nu de eer aan jezelf moet houden'
3:01
Vandaag Inside-presentatoren fel tegen Rutte: 'Ik vind dat je nu de eer aan jezelf moet houden'

Na afloop van de eerste uitzending zei Rutte overigens wel dat hij het een leuk optreden vond en dat hij graag terug zou willen keren. Dat gaat nu dus gebeuren.

Hart van Nederland maakt iedere dag TV-TALK, een podcast waarin de belangrijkste televisiefragmenten voorbijkomen:

Zijn eerste bezoek zorgde voor een kijkcijferrecord voor Vandaag Inside. 1,5 miljoen kijkers stemden af op de aflevering. Of de presentatoren 5 april de premier wat meer zullen gaan sparen, is uiteraard nog niet bekend, maar wie ze al wat langer volgt weet dat dat waarschijnlijk niet zal gaan gebeuren.

Bovenstaande video is eerder uitgezonden bij Hart van Nederland.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.