Terug

Volg Hart van Nederland

Liedje 'Twee Motten' dankzij TikTok ook terug in de Top 2000

Liedje 'Twee Motten' dankzij TikTok ook terug in de Top 2000

Entertainment

11 dec 2023, 15:49

Het liedje Twee Motten (1957) van komiek Tom Manders staat dit jaar voor het eerst sinds 2008 weer in de Top 2000 van NPO Radio 2. Het hernieuwde succes van het nummer uit 1957 is te danken aan een TikTok-trend.

De precieze plek van het nummer in de lijst is nog niet bekend. Manders bracht het nummer als zijn typetje Dorus uit. Begin deze maand kwam het lied vijftig jaar na de dood van Manders al terug in de Single Top 100. Ook is het een groot succes op Spotify.

Op TikTok wordt Twee Motten door jongeren veel gebruikt in filmpjes. Die playbacken op het nummer of bedenken een grappig dansje.

Bekijk hier de laatste uitzending van Hart van Nederland:

Naar de aflevering van Hart van Nederland - Late Editie

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.