Terug

Volg Hart van Nederland

Hoor jij ook overal 'Twee Motten'? Nummer staat 50 jaar na dood Dorus weer in hitlijst

Hoor jij ook overal 'Twee Motten'? Nummer staat 50 jaar na dood Dorus weer in hitlijst

Entertainment

2 dec 2023, 15:48

Heb jij het liedje Twee Motten ook voorbij horen komen op sociale media? Komiek Tom Manders scoort ruim 50 jaar na zijn dood opnieuw een hit met het nummer. Door TikTok was het nummer al een succes op Spotify, maar het is deze week ook binnengekomen in de Single Top 100.

Twee Motten werd door Manders uitgebracht als zijn typetje Dorus.

Bekijk hier de laatste uitzending van Hart van Nederland:

Naar de aflevering van Hart van Nederland - Late Editie

Het liedje staat op de 36e plek van de singlelijst. Op Spotify staat Twee Motten al zo'n anderhalve week in de lijst met meest gestreamde liedjes in Nederland, momenteel op de vijftigste plaats. Het nummer is in totaal meer dan 3,6 miljoen keer gestreamd.

Het nummer:

Op TikTok wordt Twee Motten door jongeren veel gebruikt in filmpjes. De in 1972 overleden Manders nam het nummer samen met organist Cor Steyn op voor zijn programma De Showboat.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.