Terug

Volg Hart van Nederland

Johnny de Mol keert voorlopig nog niet terug bij zijn talkshow HLF8

Entertainment

22 juli 2022, 14:40

Johnny de Mol keert voorlopig niet terug bij HLF8. De tv-presentator stopte eind april abrupt met zijn talkshow vanwege beschuldigingen van mishandeling en verkrachting aan zijn adres. Daarna namen Hélène Hendriks en Leonie ter Braak de presentatie over.

De Mol wordt door zijn ex-verloofde Shima Kaes ervan beschuldigd dat hij haar tijdens hun relatie zou hebben mishandeld. Kaes deed in december 2020 aangifte, het Openbaar Ministerie (OM) is eerder dit jaar een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar aanleiding van de aangifte. De Mol ontkent de aantijgingen in alle toonaarden.

In april meldde een tweede (anonieme) vrouw zich. Zij zegt een paar jaar geleden seksueel te zijn misbruikt door De Mol in een hotel. De tv-presentator noemt die beschuldiging "vals", maar besloot wel om voorlopig te stoppen met zijn talkshow. "Ik stap nu opzij om te werken aan mijn verdediging", verklaarde hij aan het einde van de uitzending op 27 april.

HLF8 met Hélène en Leonie, maar zonder Johnny

Hendriks en Ter Braak namen vervolgens het stokje over tot het einde van het tv-seizoen. Eind mei werd duidelijk dat HLF8 na de zomerstop weer te zien zal zijn op SBS6, met Hendriks en Ter Braak als afwisselende presentatoren. Het bleef echter onduidelijk of De Mol ook zou terugkeren bij het programma.

Nu blijkt dus dat De Mol voorlopig van de buis zal blijven. Of en wanneer hij de presentatie van zijn talkshow weer oppakt, is onbekend. Mediabedrijf Talpa, waar SBS6 onder valt, laat vrijdag weten dat hij "zijn werkzaamheden weer oppakt bij HLF8 zodra er meer duidelijkheid is in het proces".

Bovenstaande video was eerder te zien bij HLF8

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.