Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen biecht opnieuw zonde op: 'We deden het allemaal wel eens'

Entertainment

18 jan 2023, 15:27

In 2022 zijn er veel meer bekeuringen uitgeschreven voor het rijden onder invloed, werd dinsdag bekend. Johan Derksen sprak zich er dezelfde avond fel over uit aan de talkshowtafel van Vandaag Inside. Hij rakelde hierbij opnieuw een verhaal op uit het verleden.

"Ik vind mensen die onder invloed in de auto stappen in principe potentiële moordenaars”, begint Derksen zijn verhaal. Hij geeft aan een persoonlijke anekdote te hebben. Deze keer niet van vijftig jaar geleden, verwijst hij naar de beruchte kaarsrel.

'Ik stop met drinken'

"25 jaar geleden. Toen kwam ik met bier op uit Groningen. Bij Harderwijk had ik moeite om ‘s nachts die witte lijn te houden. Toen heb ik de beslissing genomen: ‘Ik stop helemaal met drinken’. Ik heb er nooit meer één gedronken. Ik vond het onverantwoord. Je deed het allemaal wel eens, in je vlegeljaren. En dat zal nu nog gebeuren”, vertelt hij.

"Maar ik vind echt. Als je met alcohol of drugs in een auto stapt. Meteen rijbewijs innemen", vervolgt hij zijn verhaal. Volgens Derksen is dat de enige manier om 'ze' ervan af te houden. "De meeste mensen lachen om een boete. Een rijbewijs heb je tegenwoordig echt nodig."

Schuldig aan doodslag

René van der Gijp sluit zich bij de uitspraken van Derksen aan. Volgens hem mogen mensen die rijden onder invloed en flink over de schreef gaan schuldig worden bevonden aan doodslag. "Je auto wordt een moordwapen."

Sportjournalist en tafelgast Valentijn Driessen vertelt openhartig een verhaal over een vriendje van zijn zoontje. "Die is ook doodgereden. De 29-jarige man had én teveel op én hij reed door én hij had geen rijbewijs. Die man heeft vijf jaar gekregen, maar die is natuurlijk na 3,5 jaar weer vrij. En als je weet wat die allemaal voor narigheid heeft veroorzaakt."

Brandschoon

Derksen claimt dat er weinig Nederlanders zijn die 'brandschoon' zijn, wat drankrijden betreft. "Iedereen die weleens in de auto stapt en wat gedronken heeft, is ook vaak door het oog van de naald gekropen", vult Van der Gijp aan.

Driessen bekent vervolgens ook dat hij één keer met teveel alcohol op in de auto is gestapt. Ook hij verzekert dat dat geen gewoonte is.

Iedere avond is er van Hart van Nederland de podcast TV-TALK, waarin we de opvallendste televisiefragmenten doornemen:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.