Terug

Volg Hart van Nederland

Henk Westbroek pisnijdig op Bol.com om Sint-reclame

Entertainment

16 okt 2022, 21:30

Opnieuw is een van de teksten van Henk Westbroek gebruikt in een reclamecampagne. Had Albert Heijn vorig jaar al ongevraagd een variant gemaakt op 'Sinterklaas wie kent hem niet', de hit die Westbroek in 1982 met Henk Temming scoorde, dit jaar doet Bol.com dat.

In het speelgoedboek van Bol.com staat de zin 'Sinterklaas, wie scant 'm niet', waarmee het bedrijf verwijst naar een QR-code die bij alle producten in het boek staat. "Vorig jaar bedacht Albert Heijn om schijt aan mijn auteursrecht te hebben. En kwam het bedrijf er vanaf met een schenking van 5000 euro aan de voedselbank. Plus superveel gratis reclame", schrijft Westbroek zaterdag op Twitter bij een foto van het speelgoedboek. "Dit jaar zet ik wat hoger in. Recidivisme immers."

'Onhandig'

Bol.com laat in een reactie op de tweet van Westbroek weten dat het "inderdaad een dubbele fout" is. "Onhandig, zeker omdat ons broertje Albert 'm vorig jaar ook al heeft gemaakt. (We zijn goed samen, maar vertellen elkaar niet alles)." Het bedrijf zegt het graag te willen oplossen met de zanger. Maandag neemt Bol.com contact met Westbroek op, laat een woordvoerder zondag weten in RTL Boulevard.

Vorig jaar zou de Utrechtse zanger een minuut gratis mogen winkelen voor de Voedselbank, maar helaas ging dat toch niet door. Wel maakte Albert Heijn 5000 euro over naar de Voedselbank.

ANP/Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.