Terug

Volg Hart van Nederland

Derksen geeft vastgeplakte klimaatactivist stevige sneer: 'Ik vind het een idioot'

Entertainment

26 okt 2022, 23:28

Aan de ene talkshowtafel hebben ze het over de andere talkshowtafel. En dan ook letterlijk over het tafelblad. Want uiteraard hebben de heren bij het SBS-programma Vandaag Inside het nodige te zeggen over de bizarre actie van de klimaatactivist bij de uitzending van Jinek, dinsdagavond.

In die show lijmde Jelle de Graaf, betrokken bij onder andere Extinction Rebellion zich vast aan het tafelblad en begon hij een tirade over het klimaat. Invalpresentator Beau probeerde het gesprek gewoon door te laten gaan, iets wat maar matig lukte. Tijdens de commercials werd de activist van de tafel afgehaald en uit de studio weggehaald.

'Gedreven jongen'

Bij Vandaag Inside zit presentator Johan Derksen - zoals gewoonlijk weer op zijn praatstoel en heeft hij zijn mening over De Graaf en zijn actie klaar. "Dit zijn gewoon idioten die zich als idealist verkopen", begint hij. Medepresentator Wilfred Genee neemt het nog even op voor De Graaf: "Het is wel een gedreven jongen, volgens mij gelooft hij hier echt in." Tafelgast Roxanne Knetemann sluit aan en zegt het wel met hem te doen te hebben. "Ik niet", bromt Derksen daarop. "Ik vind het een idioot."

Knetemann doet daarna toch nog een poging. "Ik vond hem aandoenlijk, ik vond hem in de war..." Waarop Derksen snel inhaakt door te zeggen: "In de war dat was 'ie wel ja." Maar dan slaat ook de voormalig wielrenster om: "Op een gegeven moment vond ik hem ook schijtirritant, want hij bleef maar ratelen en het is gewoon superasociaal wat je nu aan het doen bent. En niemand luistert."

Dit fragment en andere opvallende tv-fragmenten worden dagelijks besproken in TV-TALK, een podcast van Hart van Nederland. Luister hieronder mee:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Beeld: Vandaag Inside/Jinek

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.