Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen blijft op meerdere radiozenders wél te horen: is hij te snel veroordeeld?

Entertainment

30 apr 2022, 23:29

Niet alleen op Arrow Bluesbox Radio, ook bij RTV Drenthe is Johan Derksen voorlopig nog te horen met zijn programma Muziek voor Volwassenen. Vrijdag was zijn nieuwste uitzending dan ook gewoon te horen bij de regionale omroep. Onnodig uitstel of is de voormalig tafelheer eigenlijk te snel veroordeeld door de andere zenders?

Nu steeds meer duidelijk wordt over het verhaal, en de anekdote volgens Van der Gijp zelfs compleet verzonnen is, rijst de vraag of er niet te snel is geoordeeld. "Je glijdt één keer uit en de cancelfamilie valt over je heen en je wordt overal geliquideerd. Er is in Nederland geen plek meer voor Johan Derksen," aldus Derksen zelf tijdens de laatste uitzending van Vandaag Inside.

Meerderheid: vertrek was onterecht

Het is inmiddels praten achteraf, want het programma is gestopt, maar een meerderheid van de Nederlanders vindt dat de tafelheer helemaal niet weg had hoeven gaan. 54 procent vindt het onterecht dat hij moest kappen. Dit terwijl verschillende regionale media en sponsoren meteen de stekker eruit trokken en verschillende politici hun walging uitspraken over het verhaal van Derksen.

De discussie splijt duidelijk het land. Het zijn vooral de mensen die toch al niet naar het programma keken die blij zijn dat Derksen stopt. Mensen van boven de 30 en dan vooral mannen vinden dat de discussie erg wordt overdreven. Heeft de ene groep meer gelijk dan de ander? "Voorkom een 'trial by media'", vindt een Hart van Nederland-panellid. "Cancel mensen alleen als een persoon officieel verdachte is en/of veroordeeld is."

Radioshow nog niet helemaal gecanceld

Of Derksen door wil gaan met zijn programma Muziek voor Volwassenen is nog niet duidelijk. Het muziekprogramma begon ooit in 2005 bij Rijnmond, maar die zender trok afgelopen donderdag de stekker eruit. Sinds zijn verhuizing in 2017 naar Grolloo neemt hij het op in de studio van RTV Drenthe. Bij die zender is Johan nog gewoon te horen. De leiding van de Drentse regionale omroep wil eerst nog zelf in gesprek met de radiomaker.

Ook bij Arrow Bluesbox Radio blijft het programma te horen. "Het cancelen door een klein groepje, de media en radiozenders die er blind achteraan hollen. Het heeft allemaal niets met elkaar te maken", aldus eigenaar Ad Ossendrijver.

'Oudere jongeren'

Het muziekprogramma heeft een specifiek publiek, en is vooral gericht op de steeds grotere groep 'oudere jongeren', zoals hij het zelf noemt. Met blues, soul, country en americana, is het bedoeld om mensen een alternatief te bieden voor de muziek die niet standaard op de grote radiozenders wordt gedraaid.

"Mijn kinderen kopen geen cd's, ze halen alles van internet, maar ze zijn voor ieder radiostation de doelgroep", aldus Derksen. "En de radiostations houden de luisteraars dom door commercieel te draaien. Weggooimuziek en gouwe ouwen."

Precies deze groep jongeren lijkt zich nu het meest te keren tegen Derksen. Een generatie die is opgegroeid in de #metoo-generatie en de door Derksen verfoeide 'wokecultuur'. Aangezien de jeugd de toekomst heeft, heeft Derksen dan ook gelijk met zijn uitspraak dat er voor hem geen plek meer is in het land? Wat een jong panellid betreft wel: "Vrouwonvriendelijk: weg ermee. Niet meer van deze tijd."

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.