Terug

Volg Hart van Nederland

René van der Gijp opent boekje: 'Kaarsverhaal Johan Derksen bestaat niet'

nieuws

30 apr 2022, 21:07

René van der Gijp heeft voor het eerst na het stoppen van Vandaag Inside gereageerd op alle ophef over de 'kaarsrel'. De anekdote van Johan Derksen die tot het eind van de talkshow leidde, bestaat volgens hem niet.

De Dordtenaar doet in Privé een boekje open over het programma Vandaag Inside dat donderdagavond haar laatste uitzending had. Het programma keert volgens Van der Gijp niet meer terug. "We zijn ervan overtuigd dat we niet meer terugkeren op tv, in deze vorm. Iedere keer is het hetzelfde. Er valt een soort bom, iedereen is hélemaal over de zeik en twee dagen later is het: waar hebben we het eigenlijk over?"

'Verhaal verzonnen'

De anekdote van Derksen over het plaatsen van een kaars tussen de benen van een door drank bewusteloze vrouw klopt volgens Van der Gijp ook niet. "In het ’onderbroekenlol in kantines-circuit’ heb ik dit al dertig keer keer voorbij horen komen in allerlei weergaves. Elke keer dacht ik: het is gewoon niet waar. De keeper van Veendam zegt dat het niet waar is. Dus het OM gaat op zoek naar iemand die er niet is."

Volgens 'Gijp' vertelde Derksen dinsdag ook niet 'de beste versie' van het verhaal. "Er is er ook één waar zelfs Kaag om zou kunnen lachen", aldus de oud-profvoetballer. "Maar goed, ik wist dat het niet waar was en daarom hechtte ik er ook geen enkele waarde aan." Derksen had het verhaal niet moeten verdraaien dat de kaars tussen haar benen kwam, vindt hij. "Dat kun je dan niet meer nog een keer rechtpraten."

'Derksen aangeslagen'

René van der Gijp vindt het goed zo en denkt ook dat de directie van Talpa er ook beter van wordt. "John de Mol is er ook wel klaar mee. Eerst het gedoe rondom zijn zus, daarna zijn zoon en nu ook nog ons met ons."

Er zijn wel wat momenten die de Dordtenaar gaat missen aan het programma. "In de kleedkamer was het altijd gezellig, dat zagen de mensen achter de schermen bij geen enkel ander programma. Johan is natuurlijk uniek, hij maakt grappen waarover ik in de auto terug naar huis nog om kan lachen."

Wel hoopt Van der Gijp dat Johan Derksen zijn leven kan oppakken. "Hij is door zoveel organisaties de wacht aangezegd, ik heb Johan nog nooit van mijn leven zo aangeslagen gezien. Ik heb gezegd: ga lekker met je hond wandelen, eet eens iets anders dan bruine boterhammen met kaas en ga naar een restaurant. Ik maak me wel zorgen dat hij nu als zo’n paria wordt neergezet."

Woordvoering van Talpa was zaterdagavond onbereikbaar voor commentaar.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.