Terug

Volg Hart van Nederland

Wéér geen 4Daagse door Lent: versiering en voorraden kunnen de prullenbak in

Wéér geen 4Daagse door Lent: versiering en voorraden kunnen de prullenbak in

nieuws

18 juli 2022, 22:44

Veel verdriet in Lent nu de Nijmeegse 4Daagse niet door het dorp komt. Met de afgelasting van de eerste wandeldag, gaat er voor het derde jaar op rij een streep door de traditionele eerste dag in Lent. En dus zijn alle versieringen in het dorp voor niets geweest.

"Niet weer, we kijken uit naar het feest van het jaar. Het is echt balen", legt Frank Toering eigenaar van Café Restaurant Stroom uit. "Normaal gesproken komt op maandagmiddag de koelwagen met alle drankenvoorraad om alles klaar te zetten voor alle wandelaars die dinsdag langskomen."

"Die hebben we gelukkig nog af kunnen bellen, waardoor we niet met een hele voorraad aan drank zitten die we niet kunnen verkopen. We lopen alleen wel duizenden euro's aan omzet mis natuurlijk."

Geen feest

Nu de wandelaars niet langs het restaurant komen, is het nog maar de vraag of het restaurant van Toering morgen opengaat. "Het is morgenochtend om negen uur al dertig graden. Het is nu alles of niets. Het lijkt toch een beetje vrouwen bloot, handel dood."

Ook op het terras is de stemming bedroefd. "Mijn moeder zou de 4Daagse voor het eerst lopen en ze zouden zo goed als voor ons huis komen, nu loopt ze dus drie dagen en komt ze niet langs de familie. Het was anders één groot feest", legt een vrouw aan Hart van Nederland uit.

Begrijpelijk besluit

Een vrouw uit Bemmel, waar de wandelaars anders ook voorbij komen, snapt het besluit. "Het is vandaag al warm, maar wat zal het morgen zijn. Dan wordt het wel heel gevaarlijk. De ziekenhuizen zouden het anders niet aankunnen. Dat wil je natuurlijk ook niet."

"In Bemmel hebben ze alles al opgeruimd, maar alsnog blijft het jammer. Er is altijd wel een familielid, buurman of bekende die meeloopt", legt de vrouw uit aan Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.