Terug

Volg Hart van Nederland

Webshop van failliete doe-het-zelfketen Handyman maakt doorstart

Webshop van failliete doe-het-zelfketen Handyman maakt doorstart

nieuws

15 feb 2024, 18:52

De webshop van de failliete winkelketen voor huishoudelijke accessoires Handyman maakt een doorstart. De Elka Pieterman Groep en de curator van Handyman hebben overeenstemming bereikt over het voortzetten van deze activiteiten van de witgoedketen in Nederland.

Naast de webshop blijven veertien zaken van zelfstandige franchiseondernemers in hun huidige vorm bestaan. Deze zaken vielen buiten het bankroet van Handyman, dat 36 eigen winkels had.

Bij een faillissement gebeurt het regelmatig dat de consument hiervan de dupe wordt. In veel gevallen zien gedupeerden hun geld in rook opgaan:

Klanten kunnen naar geld fluiten na faillisement
2:28
Klanten kunnen naar geld fluiten na faillisement

"De Nederlandse consument kan dus nog altijd terecht bij haar vertrouwde webshop voor wat betreft de aanschaf van accessoires en onderdelen voor huishoudapparaten", schrijft de Elka Pieterman Groep, een groothandel in elektronische huishoudelijke accessoires.

Eind januari failliet

Handyman ging eind januari failliet. De keten bestaat sinds 1974 en richt zich vooral op de verkoop van accessoires en onderdelen voor alle huishoudelijke apparaten. De eigen winkels van de keten zijn volgens curator Bart Louwerier deze week nog geopend en zullen daarna sluiten. Wel zoeken de curator en Elka Pieterman naar mogelijke franchiseondernemers die deze zaken willen overnemen.

Vlak na het faillissement eind januari is het winkelpersoneel in de eigen winkels van de keten ontslagen, licht de curator toe. Het gaat om ongeveer tachtig mensen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.