Terug

Volg Hart van Nederland

Doe-het-zelfketen Handyman failliet verklaard

Doe-het-zelfketen Handyman failliet verklaard

nieuws

24 jan 2024, 16:01

Voor schroefjes, boortjes, borstels en snoeren moeten we binnenkort ergens anders zijn. De doe-het-zelfwinkel Handyman is dinsdag failliet verklaard. De winkels blijven voorlopig open, terwijl een curator zoekt naar mogelijkheden voor een doorstart. Dat bevestigt de curator aan Hart van Nederland.

Accessoires en onderdelen voor alle mogelijke elektrische huishoudelijke apparaten; bijna alles ligt wel in de winkel van Handyman. De doe-het-zelfwinkel opende in 1974 de deuren voor alle handige Harry's van Nederland. Maar nu, vijftig jaar later, is de keten Handyman failliet verklaard.

Bij een faillissement gebeurt het regelmatig dat de consument hiervan de dupe wordt. In veel gevallen zien gedupeerden hun geld in rook opgaan:

Klanten kunnen naar geld fluiten na faillisement
2:28
Klanten kunnen naar geld fluiten na faillisement

Deuren sluiten?

Of met dit faillissement ook echt de deuren definitief gaan sluiten, kan de curator nog niet zeggen. "De winkels blijven op dit moment nog open. De honderd werknemers kunnen nog naar hun werk gaan", laat hij weten aan Hart van Nederland.

Op dit moment wordt gekeken of het bedrijf een doorstart kan maken. "Of dit ook echt gaat, gebeuren moeten we nu nog onderzoeken. Het is op dit moment nog te vroeg om daar iets over te zeggen."

Meer faillissementen

Vorig jaar sloten BCC en Big Bazar ook de deuren. BCC verkocht producten vervolgens met hoge kortingen, wat leidde tot enorme chaos bij de winkels.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.