Terug

Volg Hart van Nederland

Allemaal elders aan de bak? Bob deed het ook... en blij dat hij is

nieuws

23 jan 2023, 19:00

Nederlanders zijn de afgelopen tien jaar steeds meer en meer van baan gewisseld. Waar dit in 2013 nog 2,8 procent was, is het nu 5,3 procent, blijkt uit cijfers van het UWV. Iemand die het ook radicaal anders besloot aan te pakken is de Noord-Hollandse Bob Molling (64). Hij had een kledingwinkel in Italiaanse waren maar is nu overgestapt... naar de kluswereld.

Als Hart van Nederland hem treft, is hij druk bezig met het opknappen van een pand in hartje Amsterdam. Tegels schoonmaken, verven. "Morgen gaan we met de vloer aan de slag!", stelt de vrolijke klusser. Hij is in zijn nopjes, precies waar hij wil zijn.

"Het bevalt me heel erg", zegt Bob vrolijk. "Het voelt echt als een positieve stap, ik krijg veel leuke reacties van de mensen om mij heen."

In onderstaande video vertelt Bob waarom hij is gewisseld van baan:

Allemaal elders aan de bak? Bob deed het ook... en blij dat hij is
1:14
Allemaal elders aan de bak? Bob deed het ook... en blij dat hij is

Lang niet de enige

Bob komt uit de modewereld: in Santpoort-Noord (NH) had hij tot halverwege de coronacrisis een winkel met Italiaanse kleding.

En met zijn achtergrond, Bob heeft namelijk bouwkunde gestudeerd, was het een makkelijke stap.

En hij is dus lang niet de enige, blijkt uit de jongste cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Werknemers die overstappen doen dat voornamelijk omdat er een flinke krapte is op de arbeidsmarkt. Door nu over te stappen hopen veel Nederlanders op een beter salaris.

Ook wisselen werknemers onder andere van baan uit onvrede over de arbeidsomstandigheden of door een gebrek aan flexibele werktijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.