Terug

Volg Hart van Nederland

Benzineprijs flink omhoog in 2024: bespaar met deze tips

Verkeer

10 apr 2024, 11:22

De benzineprijzen zijn weer aan het oplopen en het einde lijkt voor 2024 nog niet in zicht. Vrijdag betaalde je gemiddeld voor een liter benzine 2,26 euro. Hart van Nederland geeft tips om op je benzinekosten te besparen.

Een simpele oplossing is natuurlijk om de auto zoveel mogelijk te laten staan. Maar lukt dat niet, dan kun je om te beginnen uitzoeken bij welke tankstations de brandstof het goedkoopst is. Daar zijn websites voor zoals brandstof-zoeker.nl of apps van bijvoorbeeld United Consumers of de ANWB. Sowieso loont het om niet langs de snelweg je tank vol te gooien.

Hart van Nederland zette dinsdag al de goedkoopste tankstations per provincie op een rij.

Niet op maandag tanken

Let daarnaast op actiedagen van prijsvechters en tank sowieso niet op maandag, want dat is de duurste dag. Woon je dichtbij de grens, dan loont het vaak om in Duitsland of in België te tanken.

Daarnaast is het slim om zuiniger te gaan rijden. "Het nieuwe rijden, wordt dat ook wel genoemd", vertelt Paul de Waal van BOVAG eerder tegen Hart van Nederland. "Neem op tijd gas terug, rem af op de motor en schakel snel op naar een volgende versnelling. Ook scheelt het om bijvoorbeeld in de avonduren 110 kilometer per uur in plaats van 130 kilometer per uur te rijden."

Andere handige tips

Deze paar laatste tips zijn makkelijk uitvoerbaar en kunnen je een laatste besparing opleveren. "Haal overbodige bagage uit je auto. Minder gewicht betekent een lager brandstofverbruik. Demonteer dakdragers, fietsendragers en dakkoffers. Het vermindert de luchtweerstand en dus je verbruik. En ook: check je bandenspanning. Meer spanning zorgt voor een lagere rolweerstand", aldus De Waal.

Gebruik je airco daarnaast alleen als dit echt nodig is. Hoe minder je je airco gebruikt, hoe minder je verbruikt. Ook kun je als je een kleine afstand moet overbruggen beter de fiets pakken of gaan lopen. Op korte afstanden blijft je motor namelijk koud, wat weer leidt tot een hoger verbruik.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.