Terug

Volg Hart van Nederland

Supermarkten: dagelijkse boodschappen in gevaar door lange blokkades

Supermarkten: dagelijkse boodschappen in gevaar door lange blokkades

nieuws

4 juli 2022, 08:41

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil dat boeren de blokkades bij distributiecentra van supermarkten per direct opheffen. Volgens de supermarktkoepel zijn de acties voor de deur onacceptabel, zo wordt in een verklaring gemeld.

Lees hier het laatste nieuws over de boerenacties. Het CBL benadrukt nogmaals dat supermarkten geen partij zijn in het conflict over stikstof. De koepelorganisatie riep de overheid en boeren eerder al op om in gesprek te gaan en het conflict op te lossen.

"Blokkades van distributiecentra duperen de burgers van Nederland", aldus het CBL in de verklaring. "Supermarkten doen er alles aan de winkels bevoorraad te houden. Maar wanneer dergelijke blokkades langer aanhouden, kan dit echter betekenen dat de dagelijkse boodschappen niet meer gedaan kunnen worden. Naast de belemmering van de bevoorrading van winkels, kunnen ook leveranciers het voedsel niet aanleveren. Vooral dagverse producten moeten hier mogelijk door vernietigd worden."

De blokkades leveren bedrijven miljoenen euro's aan schade op, aldus het CBL. Naast supermarkten kunnen ook ziekenhuizen, zorgcentra en andere vitale dienstverlening nu niet beleverd worden, stelt de supermarktkoepel.

Distributiecentra

De boerenprotesten van maandag lijken zich in eerste instantie vooral op de supermarkten te richten. Over het hele land verspreid blokkeren protesterende boeren met hun trekkers de distributiecentra van ketens als Jumbo, Albert Heijn, Lidl en Boni.

Actiegroep Agractie stelt dat er onder andere blokkades zijn in Gieten, Drachten, Veghel, Geldermalsen, Zaandam, Tiel, Culemborg, Nieuwegein, Breda en Nijkerk. Op sociale media circuleren beelden en gaan berichten rond van distributiecentra op meer plaatsen, waar trekkers de boel blokkeren.

ANP

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.