Terug

Volg Hart van Nederland

Faillissementsaanvragen The Body Shop in buitenland, Nederlandse webshop uit de lucht

Faillissementsaanvragen The Body Shop in buitenland, Nederlandse webshop uit de lucht

nieuws

19 feb 2024, 15:56

De webshop van de duurzame drogisterijketen The Body Shop is uit de lucht. Na faillissementsaanvragen van The Body Shop in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn nu de webwinkels offline. Of de sluiting komt door de financiële problemen is nog niet duidelijk.

Een woordvoerder The Body Shop Benelux laat aan RTL Z weten dat het gaat om onderhoud van de website. Ze hopen de webwinkel zo snel mogelijk weer online te hebben.

Afgelopen jaar nam het aantal faillissementen met 52 procent toe. Bij een faillissement gebeurt het regelmatig dat de consument hiervan de dupe wordt. In veel gevallen zien gedupeerden hun geld in rook opgaan:

Klanten kunnen naar geld fluiten na faillisement
2:28
Klanten kunnen naar geld fluiten na faillisement

"Deze onderbreking is gepland", is te lezen op de Nederlandse site. "Onze site wordt bijgewerkt met nieuwe, spannende mogelijkheden en inhoud. Binnenkort zijn we weer online."

De Nederlandse winkels van de keten zijn wel nog gewoon open, laat de woordvoerder weten. Het moederbedrijf van The Body Shop heeft financiële problemen, schrijft RTL Z. De woordvoerder kan niet voorspellen wat de gevolgen hiervan zijn voor de 27 winkels in Nederland.

Duurzaam ondernemen

De drogisterijketen heeft wereldwijd zo'n 2500 winkels. Het bedrijf werd in 1976 opgericht in Engeland en was een voorloper op het duurzaam ondernemen, dierproefvrije cosmetica en natuurlijke ingrediënten. Hierdoor werd The Body Shop erg populair, maar na de overname door L'Oreal in 2006 verloor de keten aan populariteit.

Vorige week werd bekend dat het moederbedrijf in het Verenigd Koninkrijk een faillissement had aangevraagd. Hierna volgde een faillissementsaanvraag voor het Duitse dochterbedrijf.

The Body Shop was niet bereikbaar voor commentaar.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.