Terug

Volg Hart van Nederland

Extreem druk bij de voedselbank, maar ook veel hartverwarmende acties

Milieu en Gezondheid

13 dec 2020, 16:27

Het aantal mensen dat moet aankloppen bij de voedselbank door de coronacrisis zal verder stijgen. Dat is de verwachting van Voedselbanken Nederland. De organisatie bereidt zich voor op een eventuele groei van 50 procent. Het aantal klanten dat een beroep doet op de voedselbank is sinds vorig jaar met bijna tien procent gegroeid, met lokale uitschieters van zelfs meer dan 45 procent. Vooral in de grote steden hebben de voedselbanken het druk. In de periode januari tot en met juni 2020 maakten 120.000 mensen gebruik van voedselhulp. In heel 2019 waren dat er 150.000.

Kerstactie

Vooral in deze tijd van het jaar komen veel mensen in actie voor de voedselbank. Ook de brandweer Zaanstreek-Waterland zorgt voor een extraatje. Voor het derde jaar op rij organiseren ze een kerstactie. Ze roepen mensen op voedsel te doneren en te brengen bij de kazernes. De kazerne in Purmerend staat inmiddels vol met voedsel. Lees ook: Limburgers zamelen 11.000 winterjassen in voor mensen in armoede Teamleider André Siebeling organiseert de actie. "Normaal doen mensen bij een calamiteit een beroep op ons. Nu doen we een beroep op hen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.