Terug

Volg Hart van Nederland

Dode bij felle woningbrand Koewacht, vermoedelijk de 94-jarige bewoonster

Dode bij felle woningbrand Koewacht, vermoedelijk de 94-jarige bewoonster

112

24 dec 2020, 20:06

Bij een forse uitslaande brand in een woning in het Zeeuwse Koewacht is donderdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Vermoedelijk gaat het om de 94-jarige bewoonster van het huis, aldus de politie. Rond 17.45 uur kwam de melding van de woningbrand aan de Nieuwstraat binnen. De brandweer rukte met twee blusvoertuigen en een hoogwerker uit. Bij aankomst stond het hele huis al volledig in lichterlaaie. Het vuur moest van buitenaf geblust worden omdat het te gevaarlijk was om naar binnen te gaan. Lees ook: Woningbrand in Wedde kost aan 12-jarig meisje het leven, vader zwaargewond https://twitter.com/Politie\_Zeeland/status/1342178178366894086

Vuur onder controle

In eerste instantie was het onduidelijk of er nog mensen in de woning waren. Later vond de brandweer een overleden persoon in het huis. De identiteit is van het slachtoffer is nog niet vastgesteld, de politie vermoedt dat het om de bewoonster gaat. Er was verder niemand anders aanwezig in het pand. De brand was rond 19.00 uur onder controle, maar het nablussen zal waarschijnlijk nog enkele uren in beslag nemen. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat aan Hart van Nederland weten dat een deel van het dak gesloopt moet worden omdat er nog vuur onder het dak woedt. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Lees ook: Bewoonster moest via balkon vluchten voor brand in Rotterdamse portiekflat Tekst: Redactie/ANP Beeld: Provicom

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.