Terug

Volg Hart van Nederland

Klacht na klacht: zieke honden uit het buitenland in Nederlandse opvang geplaatst

Dieren

10 apr 2024, 00:05

Een hond of kat adopteren uit het buitenland verloopt in de meeste gevallen prima. Het dier is gered uit een vreselijke situatie. Soms een is het dier met bagage, maar als alle partijen daar open en eerlijk over zijn, is dat geen probleem. Helaas nemen sommige organisaties het niet zo nauw met de gezondheid van de dieren. Hierover trekken bezorgde oppasgezinnen aan de bel.

Dat er risico's zitten aan het adopteren van een hond uit het buitenland weten nieuwe baasjes wel. Het is alleen wel belangrijk dat organisaties daar open en eerlijk over. Dit naar zowel de tijdelijk opvanggezinnen als naar de nieuwe baasjes.

Bekijk bovenaan dit artikel de video met het verhaal van Kim Laadstra, die meerdere zieke honden opving van een stichting waar Hart van Nederland klachten over ontvang.

Brood mager en ziek

Kim Laadstra vangt sinds december honden op van stichting Dierenbemiddeling. Deze stichting brengt honden vanuit Portugal, Roemenië, Bosnië naar Nederland. "Het was vrij makkelijk om opvang te worden. Je hebt een keer telefonisch contact en al vrij snel kon ik mijn eerste opvanghond ontvangen midden in de nacht bij mij thuis."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Inmiddels heeft Kim al meerdere honden opgevangen, maar het deugt volgens haar van geen kanten. De honden hebben verschillende ziektes, zijn broodmager en de papieren kloppen niet. "Maar toch moest ik ze van de stichting vervoeren naar een evenement waar ze verkocht werden."

Kim is niet de enige met slechte ervaring. De redactie van Hart van Nederland heeft meerdere mensen gesproken die zich ernstig zorgen maken over de gang van zaken bij dit bemiddelingsbureau. Ook House of Animals maakt zich boos. "Deze hondenbemiddelaar werpt een smet op alle organisatie bij wie het wel goed gaat en die wel de gezondheid van de dieren in acht nemen, want die zijn er zeker ook", aldus Karen Soeters van House of Animals.

De stichting waar het over gaat is ondanks pogingen van de redactie van Hart van Nederland niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.