Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw die op rug van dolfijn klom niet vervolgd: 'Ze is genoeg gestraft'

Dieren

14 dec 2022, 20:39

De vrouw die in juli dit jaar op de rug van een spitssnuitdolfijn klom, wordt niet vervolgd. Dat bevestigt haar advocaat aan Hart van Nederland na berichtgeving van het AD. De vrouw zou volgens de officier van justitie al genoeg zijn gestraft. Nadat het filmpje waarop de actie te zien was viraal ging, werd ze namelijk onder andere bedreigd.

De beelden van de vrouw op de dolfijn gingen afgelopen zomer al snel rond over het internet. Op het filmpje was te zien dat andere badgasten samenwerkten om de dolfijn weer verder de zee in te krijgen, keek de vrouw toe. Toen het uiteindelijk was gelukt om de dolfijn terug te duwen, besloot de vrouw op de rug van het dier te klimmen en 'even mee te liften'.

Bedreigingen

Snel na het voorval is de vrouw aangehouden door de politie. De advocaat van de zwemster laat weten dat de zitting gepland stond voor volgende maand. Deze gaat nu echter niet door, omdat de officier van justitie "vond dat de vrouw al genoeg getroffen was."

Nadat het filmpje viraal ging, werd de vrouw (online) bedreigd. "Dat heeft erg veel impact gehad op de cliënte", aldus haar advocaat. "Ze is blij dat ze dit nu achter zich kan laten en verder kan gaan met haar leven."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.