Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw die op dolfijn ging zitten is aangehouden door politie

Vrouw die op dolfijn ging zitten is aangehouden door politie

112

21 juli 2022, 10:07

De vrouw die dinsdagmiddag op de rug van een spitssnuitdolfijn klom in de zee bij Zandvoort, is aangehouden. Dat meldt de politie donderdagochted op Twitter. Er wordt nog onderzocht of ze strafbare feiten heeft gepleegd.

Beelden van de bizarre actie gingen woensdag viral. Daarop is te zien hoe de zwemster meerdere keren probeerde op de rug van het zeedier te klimmen. Boze omstanders, die het beest kort daarvoor juist nog hadden gered, maanden de vrouw te stoppen. 'Wat doe je?' en 'Doe eens even normaal' werd veelvuldig naar haar geschreeuwd. Toch ging ze door.

Dolfijnklimmer meldt zich bij politie

Woensdag riep de politie de vrouw op om zich te melden. Daar gaf de dolfijnklimmer gehoor aan: ze meldde zich aan het einde van de middag op het bureau. Nu is duidelijk dat ze ook is aangehouden. De politie laat weten dat de vrouw wordt verhoord en dat er inmiddels een proces-verbaal is opgemaakt.

De politie onderzoekt nog of de vrouw strafbare feiten heeft gepleegd en vraagt iedereen om geen voorbarige conclusies te trekken. "We begrijpen dat dit verhaal emoties oproept." De (online) bedreigingen aan het adres van de dolfijnklimmer moeten echter stoppen, benadrukt de politie. "Dat is strafbaar, doe het daarom niet."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.