Terug

Volg Hart van Nederland

Badgasten in Zandvoort helpen spitssnuitdolfijn terug richting zee

Badgasten in Zandvoort helpen spitssnuitdolfijn terug richting zee

Dieren

19 juli 2022, 21:27

Dinsdagmiddag zagen badgasten bij de kust van Zandvoort dolfijnen zwemmen. Mooi, maar ook "verontrustend", aldus stichting SOS Dolfijn. De diepzeedieren weten namelijk niet goed te overleven in de Noordzee en dit was ook vanmiddag het geval. Een spitssnuitdolfijn dreigde te stranden, maar strandgangers schoten te hulp en hebben het dier kunnen keren richting de zee.

Op beelden die door de stichting worden verspreid, is te zien hoe mensen het dier vanuit het ondiepe water richting de zee duwen. SOS Dolfijn meldt dat er bij Zandvoort twee of mogelijk zelfs vier spitssnuitdolfijnen zijn waargenomen. Nadat de groep badgasten het dier kon keren richting de zee heeft de reddingsbrigade in Zandvoort het gebied "nauwlettend in de gaten gehouden en zoveel mogelijk recreatieve vaartuigen op afstand gehouden", aldus de stichting.

Het ruime sop

SOS Dolfijn heeft een team van hulpverleners gestuurd. "Mochten de dieren opnieuw worden waargenomen, dan zal het team proberen een stranding te voorkomen." Mensen wordt gevraagd om de dieren niet zelf te benaderen, maar direct SOS Dolfijn te bellen.

De reddingsbrigade laat weten dat de spitssnuitdolfijnen rond 16.45 uur voor het laatst zijn gezien. De hoop is dat ze "het ruime sop" hebben gekozen.

Nieuwsgierige beestjes

Volgens een woordvoerder van de reddingsbrigade is ook nog geprobeerd met een waterscooter de dieren te begeleiden naar dieper water. Hij had het idee dat de spitssnuitdolfijnen erg nieuwsgierig waren en kwamen kijken bij de bootjes.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: SOS Dolfijn

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.