Terug

Volg Hart van Nederland

Tranen van blijdschap en verdriet in Beekse Bergen: stokstaartje geboren én overleden

Dieren

2 juni 2022, 14:52

Dolblij waren ze in Safaripark Beekse Bergen met de geboorte van twee stokstaartjes. Maar de blijde boodschap die donderdag door het dierenpark werd uitgestuurd, kreeg later op de dag onverhoopt een droevig staartje.

Een van de twee pasgeboren stokstaartjes blijkt namelijk te zijn overleden. Hoe verdrietig ook, een overlijden in de eerste paar weken na de geboorte is volgens dierenverzorger Christian Meurrens niet bijzonder.

"Geboortes zijn altijd spannend. In de eerste weken kan er nog veel misgaan. Bij dit duo zag het er goed uit, maar helaas heeft één van de stokstaartjes het toch niet gered." Het andere jong maakt het goed.

Blind geboren

Stokstaartjes worden blind geboren en verblijven daarna twee weken in het hol. Rond de derde week komen ze hun hol uit gekropen, waarna ze door hun moeder en andere stokstaartjes goed in de gaten worden gehouden. Na ongeveer zes weken eten de diertjes vast voedsel en na zestien weken zijn helemaal zelfstandig. Stokstaartjes worden over het algemeen tussen de tien en vijftien jaar oud.

Beeld: Safaripark Beekse Bergen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.