Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw grote controle bij 'horrorfokker' in Eersel

Dieren

29 mrt 2023, 12:17

Opnieuw is er een grote controle bij de omstreden hondenfokker in het Brabantse Eersel. Onder andere de gemeente, NVWA en het UWV zijn bij de actie betrokken, die naar verwachting woensdag tot halverwege de middag zal gaan duren.

Dat laat de gemeente Eersel weten aan Hart van Nederland. Er worden (her)controles uitgevoerd op vermoedelijke overtredingen van diverse wetten en regels. Daarbij worden meerdere gebouwen en activiteiten onder de loep genomen.

Zo lang de controle bezig is kan er geen verder informatie gedeeld worden, aldus de gemeente.

Eerdere controles

Het is dus niet de eerste keer dat er een controle op het terrein van de hondenfokker, die ook wel als 'horrorfokker' bekendstaat, plaatsvindt. Onder andere in afgelopen januari en december was het al raak. Daarbij werden tientallen tot honderden honden in beslag genomen. Daarnaast zou er op het terrein een illegale handel in bedorven vlees hebben plaatsgevonden.

Deze video maakte Hart van Nederland eerder over de inval in december:

NVWA en politie doen controle bij 'horrorfokker' Eersel: tientallen honden meegenomen
2:05
NVWA en politie doen controle bij 'horrorfokker' Eersel: tientallen honden meegenomen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.