Terug

Volg Hart van Nederland

Omstreden hondenfokkerij Eersel moet stoppen van Raad van State

Omstreden hondenfokkerij Eersel moet stoppen van Raad van State

Dieren

1 feb 2023, 17:33

De omstreden hondenfokkerij in Eersel moet binnen zes weken dicht omdat deze in strijd is met het bestemmingsplan. De gemeente mag van de Raad van State een dwangsom opleggen als de fokker niet aan die eis voldoet.

De fokker raakte in opspraak omdat zijn bedrijf niet goed voor dieren zorgt. Vorige week dinsdag en woensdag haalde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in totaal 435 honden bij het Brabantse bedrijf weg. In december werden er ook al 29 weggehaald.

Geen beroep meer mogelijk

De gemeente trok al op 1 december 2021 aan de bel, toen kreeg de fokker de opdracht om zijn werkzaamheden binnen zes weken te staken, anders zou er een dwangsom volgen.

Omdat hij het daar niet mee eens was, vocht de fokker het besluit aan, tot aan de Raad van State aan toe.

Die stelde de gemeente woensdag in het gelijk. Omdat de Raad van State de hoogste bestuursrechter van ons land is, heeft in beroep gaan tegen deze uitspraak geen zin meer voor de fokker.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.