Terug

Volg Hart van Nederland

NVWA gaat verder met grootschalige inspectie bij omstreden hondenfokker

Dieren

25 jan 2023, 10:56

De inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij een omstreden hondenfokkerij in Eersel gaat woensdag weer verder. Daarbij worden opnieuw dieren die daar nu nog zitten in veiligheid gebracht. Dinsdag nam de autoriteit bijna 300 honden in beslag.

De Brabantse fokker is al eerder in opspraak geweest doordat er in zijn bedrijf niet goed voor de dieren werd gezorgd. Er zaten te veel honden in een hok, er waren honden met gebitsproblemen en ook trof men vervuilde honden aan.

Niet voor het eerst

De fokker kreeg eind vorig jaar de opdracht de werkwijze te verbeteren, maar heeft dat volgens de NVWA onvoldoende gedaan. Toen werden er ook honden in beslag genomen, bijna dertig in totaal.

De NVWA is begonnen met het onderzoek om de fokker uiteindelijk zowel via het bestuursrecht als via het strafrecht te kunnen aanpakken. Ook dierenwelzijnsorganisatie House of Animals is boos op de fokker, zij willen dat alle dieren daar zo snel mogelijk worden weggehaald.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.