Terug

Volg Hart van Nederland

Bijna 300 honden in bewaring genomen bij omstreden fokker in Eersel

Dieren

24 jan 2023, 14:48

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is dinsdag begonnen aan een grote inspectie bij een omstreden hondenfokkerij in Eersel, bij Eindhoven. Er zijn al 280 dieren in bewaring genomen. Woensdag gaat de inspectie verder, bevestigt een woordvoerder van de NVWA dinsdagavond aan Hart van Nederland.

De fokker is al eerder in opspraak geweest doordat er in zijn bedrijf niet goed voor de dieren werd gezorgd. Hij kreeg eind vorig jaar al de opdracht de werkwijze te verbeteren, maar de NVWA is niet tevreden, aldus de organisatie na een bericht in het Eindhovens Dagblad.

Natte vacht en problemen met tandvlees

Sommige honden hebben al medische zorg nodig, anderen lopen met een natte vacht en problemen met het tandvlees. Circa twintig mensen werken aan de huidige actie mee, onder wie dierenartsen. Het is niet voor het eerst dat er honden bij dit bedrijf zijn meegenomen om ze ergens anders een beter leven te bezorgen.

In november kreeg de ondernemer al zowel de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) als dierenwelzijnsorganisatie House of Animals op zijn dak. "Het is daar echt niet oké", aldus een woordvoerder van de NVWA toen. "Er zijn veel te veel honden, ze zitten in vieze hokken, we zien gestreste dieren, zaken als tandvleesontstekingen en ook honden die niet gewend zijn om buiten te komen. Ook wordt er zorg onthouden", klonk het destijds al.

De NVWA begon vorig jaar met onderzoek om de fokker uiteindelijk zowel via het bestuursrecht als via het strafrecht te kunnen aanpakken.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.