Terug

Volg Hart van Nederland

Husky's van Gerrit bijten dwergpoedel Wolfje dood: 'Doet mij ook zeer'

Husky's van Gerrit bijten dwergpoedel Wolfje dood: 'Doet mij ook zeer'

Dieren

15 jan 2023, 16:06

De husky's van Gerrit van der Laan hebben tot zijn grote schrik dwergpoedel Wolfje doodgebeten. Hij zegt tegen Hart van Nederland dat hij het verschrikkelijk vindt wat er is gebeurd. Net zoals het baasje van de dwergpoedel heeft Gerrit nog veel last van het incident.

Baasje Nathalie van der Zee plaatste op Facebook het verhaal over wat haar 2-jarige dwergpoedel 27 december is overkomen. Ze was op het vliegveld op weg naar vakantie toen Wolfje werd aangevallen. Een ouder stel paste op het hondje.

Gerrit vertelt dat hij die dag met acht husky's op de Vrachelse Heide in Oosterhout aan het trainen was voor sledehondenwedstrijden. "Toen we de bocht omliepen, zagen we het stel met het hondje loslopen. Mijn vrouw en ik stopten vervolgens direct en het stel pakte het hondje op."

Wolfje raakt los

Volgens Gerrit liep hij vervolgens met de honden voorbij het stel, waarbij de dwergpoedel los raakte en tussen de husky's belandde. "Het ging in een split second. Mijn vrouw is er meteen op afgegaan en ook ik ben ertussen gesprongen. Mijn vrouw werd hierbij gebeten door de dwergpoedel", zegt Gerrit.

"Dan krijg je roedelgedrag en gaan de honden elkaar verdedigen. Mijn vrouw heeft nog mond-op-mondbeademing toegepast, maar dit mocht niet meer baten." Zelf moest Gerrit ook actie ondernemen om zijn eigen honden te redden, omdat ze met de lijnen in elkaar verstrikt raakten. "Ik heb de lijnen moeten doorsnijden."

Na het incident maakte Gerrit melding bij de politie van wat er was gebeurd. De oppas van Wolfje heeft aangifte gedaan. Gerrit heeft daarna naar eigen zeggen tien dagen niet meer getraind met de husky's.

Trauma

Zaterdag is er voor de tweede keer contact geweest tussen de baasjes van Wolfje en de husky's. "Ik hoorde dat de oppas is getraumatiseerd. Dat spijt me verschrikkelijk. Ook begrijp ik dat het verdriet er nog steeds is. Dat spijt me ook. Het doet mij ook zeer."

Beeld: Gerrit van der Laan

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.