Terug

Volg Hart van Nederland

Jonge dwergpoedel Wolfje doodgebeten door roedel husky's, 'niet eerste incident'

Jonge dwergpoedel Wolfje doodgebeten door roedel husky's, 'niet eerste incident'

Dieren

14 jan 2023, 20:41

Het is al een paar weken geleden, maar Nathalie van der Zee heeft besloten haar verhaal te doen. Op 27 december werd haar 2-jarige dwergpoedel doodgebeten door een roedel husky's. Die husky's zouden volgens buurtbewoners vaker de buurt in Oosterhout teisteren. "Een volgende keer is het misschien een peutertje dat daar aan het spelen is", zegt ze tegen Omroep Brabant.

Nathalie was op het vliegveld op weg naar vakantie toen Wolfje, de dwergpoedel, werd aangevallen. Een ouder stel paste op het hondje, en was voor het eerst met 'm aan het wandelen. Volgens de oppas trokken de husky's een slee op wielen voort. Daar stonden twee mensen op. De husky's zagen Wolfje en stormden vol op de dwergpoedel en de oppas af.

“De oppas is zelf ook door de honden gebeten. Het is hartverscheurend. Wij zijn ons hondje kwijt, maar deze man zit al weken thuis met een trauma. Ons kleine vriendje is voor zijn ogen verscheurd", zegt Nathalie tegen de regionale omroep.

De husky-eigenaren zouden hebben geprobeerd in te grijpen, maar dat mocht niet baten. Toen Nathalie een uur na de gebeurtenis met de eigenaren belde, hadden die een heel ander verhaal. Wolfje zou eerst hebben aangevallen en de kar zou zijn stilgezet. “Toen de oppas dat hoorde, ging hij compleet uit zijn dak. Hij is naar de plek teruggegaan en heeft foto's van de sporen van de kar genomen." De oppas heeft aangifte gedaan bij de politie.

Nathalie deelde het verhaal op Facebook en hoorde toen van buurtbewoners dat er vaker incidenten zijn geweest met de roedel. "Sommige mensen voelen zich zo geïntimideerd door de roedel husky's dat ze het bos niet meer in durven."

De husky-eigenaren zouden volgens Nathalie al jaren vier keer per week op de Vrachelse heide komen om te trainen. "Ze hebben er maar liefst 24 en trainen ze voor wedstrijden, waar ze veel prijzen mee verdienen. Deze honden worden getraind, maar niet gesocialiseerd en een klein hondje is voor hun een prooi", schrijft ze op Facebook.

Daarom wil ze dat de husky-eigenaren hier niet zomaar mee wegkomen. "Na het doodbijten van ons hondje, waren ze de dag erna gewoon weer aan t trainen alsof er niks gebeurd was en hebben ook niks meer aan ons laten weten of enige vorm van medeleven getoond."

Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.