Terug

Volg Hart van Nederland

Geen gevolgen voor raadslid dat pony achterliet, wel 'periode van bezinning'

Geen gevolgen voor raadslid dat pony achterliet, wel 'periode van bezinning'

Dieren

21 jan 2023, 17:27

Het achterlaten van een pony op een terras van een café in Den Bosch door onder anderen CDA-raadslid Sjors Pardoel, heeft geen gevolgen voor zijn positie als raadslid. Dat heeft de CDA-fractie van het Gelderse Maasdriel zaterdag bekendgemaakt in een verklaring.

Het raadslid krijgt wel een "periode van bezinning". "Om de balans te zoeken in de jeugdige onbezonnenheid en de verantwoordelijkheid van een volksvertegenwoordiger", aldus de fractie.

Stevig gesprek

In de verklaring staat dat Pardoel niet de initiator was. Toch is de fractie "allerminst gelukkig" met de actie. Er is een "stevig gesprek" geweest met het raadslid, dat zijn verantwoordelijkheid had kunnen nemen, vindt de fractie.

"Pardoel heeft zich ontfermd over het paardje om deze te stallen bij een kinderboerderij bij een van zijn vrienden", staat in de verklaring. "Het is nooit zover gekomen, door de onverstandige beslissing van het duo om eerst de horeca in de binnenstad te gaan bezoeken met het paardje."

Pony op terras en in kroeg

De pony werd maandag achtergelaten op een terras en had die dag ook in een kroeg gestaan. Het kleine paard werd geaaid en gevoerd terwijl hard feestmuziek aanstond. De eigenaresse van het café zei tegen Omroep Brabant dat ze de pony zo snel mogelijk naar buiten stuurde toen ze het dier opmerkte. De pony is die avond opgehaald door de dierenambulance, nadat het was achtergelaten.

Op onderstaande beelden vertelt de bedrijfsleider van het restaurant waar de pony op het terras stond wat ze die avond had meegemaakt:

Dronken mannen dumpen gestolen pony op terras in hartje Den Bosch
1:55
Dronken mannen dumpen gestolen pony op terras in hartje Den Bosch

Volgens de fractie is Pardoel enorm geschrokken. "Hij betreurt dat hij onbedoeld de lokale politiek, de gemeenteraad van Maasdriel en vooral zijn CDA-fractie in een verkeerd daglicht heeft geplaatst", aldus de fractie. Hij vindt dat er "werk aan de winkel" is en dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Vandaar de "periode van bezinning", waarin Pardoel coaching en ondersteuning krijgt.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.