Terug

Volg Hart van Nederland

Egels gebruikt als voetbal, dierenpolitie zoekt dader

Egels gebruikt als voetbal, dierenpolitie zoekt dader

Dieren

24 jan 2024, 07:42

Een verschrikkelijke video gaat rond op het internet. Te zien is hoe een persoon voetbalt met meerdere egels. De dierenpolitie is op zoek naar de dader.

Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat het incident vermoedelijk in Amsterdam heeft plaatsgevonden. Mensen met meer informatie wordt gevraagd om contact op te nemen.

Egelopvangcentra zitten deze winter overvol met verzwakte egels. In deze video's krijg je tips om egels de winter door te helpen:

Help egels overwinteren: zo maak je de beste slaapplek voor ze in je tuin
0:41
Help egels overwinteren: zo maak je de beste slaapplek voor ze in je tuin

Het is zeker niet de eerste keer dat egels gebruikt worden als voetbal. In het Friese Franeker kwam een jongetje vorig jaar huilend thuis met een egeltje dat hij had gered. Een groep jongeren zouden het beestje en een aantal soortgenoten hebben mishandeld.

Beeld: Dierenpolitie Amsterdam/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.