Terug

Volg Hart van Nederland

Jongens gebruiken egels als voetbal in Franeker: 'Wat mankeert zulke kinderen?'

Jongens gebruiken egels als voetbal in Franeker: 'Wat mankeert zulke kinderen?'

Dieren

29 sep 2022, 09:48

Jongeren in het Friese Franeker hebben minstens zes egels gebruikt als voetbal. Voor zover bekend hebben maar twee diertjes het overleefd, laat de plaatselijke dierenambulance donderdag weten aan Hart van Nederland.

Een jongetje kwam woensdag in paniek thuis met een egeltje, dat hij had gered. Hij vertelde zijn moeder dat kinderen tegen egels aan het trappen waren in het plantsoentje aan de Pim Mulierstraat.

Opgevangen

De moeder is erop af gegaan en heeft de jongens, van zo'n 8 tot 12 jaar oud, streng toegesproken. Hoewel haar zoontje in eerste instantie zes egels zou hebben gezien, is er na de mishandeling nog maar één teruggevonden, naast het egeltje wat hij al had meegenomen naar huis.

De egels zijn opgevangen door de Fûgelhelling in Ureterp. Het gaat naar omstandigheden redelijk met ze, aldus een woordvoerder van de dierenambulance. Onder hun bericht op Facebook regent het boze reacties. "Het is niet te geloven, wat mankeert zulke kinderen?", vraagt iemand zich af. "Wat hebben die kinderen voor een opvoeding gehad? Aanpakken, en hard ook", zegt een ander.

Beeld: Dierenambulance De Waadhoeke/Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.