Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenambulance jaagt op 'gehekdicapte' reiger in Almere-Haven

Dierenambulance jaagt op 'gehekdicapte' reiger in Almere-Haven

Dieren

10 dec 2020, 14:19

Dierenliefhebbers in de omgeving Gooimeerdijk in Almere-Haven zijn al een tijdje in de weer met een wel heel zielige reiger. De vogel vliegt door onbekende oorzaak rond met een hekwerk rond zijn snavel.

Zowel medewerkers, passanten als buurtbewoners hebben al geprobeerd de onfortuinlijke reiger te vangen, maar daar heeft het dier geen oren naar. Hij "vliegt met hekwerkje en al weg", schrijft Dierenambulance Midden-Nederland.

Prooi

Met een hek om zijn bek wordt het voor de reiger wel erg moeilijk om eten bij elkaar te scharrelen, maar vooralsnog heeft hij dus nog wel de kracht om weg te vliegen. Dat zal niet lang zo blijven, vreest de dierenambulance, dus het is zaak hem zo snel mogelijk te vangen. Niet alleen kan hij zodanig verzwakken dat hij niet meer te redden is, ook loopt hij daardoor het risico ten prooi te vallen aan andere dieren.

Lees ook: Dierenartsen waarschuwen: 'Kersttierelantijnen gevaarlijk voor Poezel en Fikkie'

Voor dat laatste vreest iemand die de vogel zag bij de kwelsloot in de Hoekwierde. "Helaas laten mensen hun hond daar los... twee honden, één zwarte en een bruine uit de Wierde verjagen de arme reiger als ze er langs lopen en de reiger kan moeilijk omhoog komen." Dierenambulancemedewerkers hebben vervolgens geprobeerd hem daar te vangen, maar zonder succes.

'We blijven het proberen'

De dierenambulance roept dan ook op: "Ziet u hem ergens op de grond zitten? Waarschuw ons, we blijven het proberen!" Mensen die het dier spotten kunnen bellen met 088-8113340.

https://www.facebook.com/DAMNL247/posts/4847921018583411

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.