Terug

Volg Hart van Nederland

KIJK LIVE MEE: Tweede Kamer in debat met Rutte en De Jonge over coronabeleid

KIJK LIVE MEE: Tweede Kamer in debat met Rutte en De Jonge over coronabeleid

Politiek

9 dec 2020, 15:00

Een dag na de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid moeten ze uitleg geven aan de Tweede Kamer over het gevoerde beleid rond de bestrijding van het coronavirus. Volg het debat hier live op de voet.

Update: het debat in de Tweede Kamer is inmiddels afgelopen, volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog

Geen versoepelingen

Rond de feestdagen komen geen versoepelingen. Er dreigen nieuwe maatregelen als het aantal besmettingen niet omlaag gaat, waarschuwde Rutte dinsdagavond. Het wordt een bescheiden kerst waarbij mensen dagelijks maximaal drie gasten mogen ontvangen.

Lees ook: Rutte: mogelijk vóór kerst strengere coronamaatregelen als cijfers blijven stijgen

In de Kamer leven grote zorgen over de besmettingscijfers. Ook zijn er vragen over het vaccinatieprogramma van het kabinet. Nederland krijgt in januari minder vaccins van farmaceut Pfizer dan verwacht.

Van Dissel en Kuipers

In de ochtend praatten deskundigen de Tweede Kamer weer bij over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Dat deden onder anderen RIVM-directeur Jaap van Dissel en Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.