Terug

Volg Hart van Nederland

Hoogste aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen sinds 6 november

Hoogste aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen sinds 6 november

nieuws

27 dec 2020, 16:22

Het totaal aantal opgenomen coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is opgelopen tot 2421. Dat zijn er 79 meer dan de vorige dag. Het is het hoogste aantal sinds 6 november, toen lagen er 2445 patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog.

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) behandelen de verpleegafdelingen 1797 coronapatiënten. Dat zijn er 63 meer dan zaterdag. Op de intensive cares liggen 624 Covid19-patiënten, zestien meer dan de dag ervoor. Daarnaast liggen er 387 patiënten die geen corona hebben op de intensive cares. Dat zijn er vijftien meer dan zaterdag. De totale ic-bezetting bedraagt daarmee 1011, dat zijn 31 patiënten meer dan een dag eerder. Er liggen zeven coronapatiënten op ic-bedden in Duitsland, evenveel als zaterdag. Lees ook: Weer iets minder nieuwe coronabesmettingen: ruim 9100

Verdeling

Het LCPS probeert de drukte zo goed mogelijk over het land te verdelen. In de afgelopen 24 uur zijn 13 patiënten verplaatst tussen de regio’s, onder wie 3 ic-patiënten. Het hoogtepunt van de eerste coronagolf was eind maart en begin april. Toen lagen ongeveer 1400 coronapatiënten op de intensive care en circa 2500 op een verpleegafdeling ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.