Terug

Volg Hart van Nederland

Coronapatiënt Timo (22) roept mensen op zich aan de regels te houden

Coronapatiënt Timo (22) roept mensen op zich aan de regels te houden

Milieu en Gezondheid

13 apr 2020, 18:25

De 22-jarige Timo Hendriks uit Duiven is herstellende van corona en dankbaar dat hij het nieuwe virus heeft overleefd. Mede daardoor is hij diep verontwaardigd dat er nog steeds mensen zijn die maling hebben aan de geldende regels en in groepjes bij elkaar komen. Volg het laatste coronanieuws via ons liveblog. Na ruim een week benauwdheidsklachten en koorts werd de 22-jarige Timo Hendriks uit Duiven per ambulance naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem vervoerd. Daarop werd hij positief getest op corona. Inmiddels mag hij thuis verder herstellen. “Ik vind het onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die zich niet aan de veiligheidsmaatregelen houden. Iemand besmetten is snel gedaan. Wat ik heb meegemaakt was heel beangstigend, er was een moment dat ik dacht: daar ga ik. Dat gun je je ergste vijand niet”, aldus Timo, die zijn eigen ervaring inzet om mensen bewust te maken van de risico’s.

Stop met wijntjes drinken

In een Facebookpost deelt hij tot in detail wat hij heeft moeten doorstaan. Niet om medelijden te wekken, maar om mensen bewust te maken van wat de gevolgen kunnen zijn van niet voldoende afstand houden. Timo: “Ik zie nog steeds heel veel mensen die alsnog afspreken met elkaar om wijntjes te drinken of een biertje te doen. Dan denk ik: stop er toch eens mee! Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor een ander. Zulke mensen zien de ernst van de situatie duidelijk niet in en dat is heel gevaarlijk. Ik hoop dat het delen van mijn verhaal hen de ogen opent.” Na een intensieve opname in het ziekenhuis waarbij van Timo’s lichaam het uiterste werd gevraagd, is hij inmiddels weer op de been. Zijn conditie heeft een flinke knauw gehad en hij slikt nog dagelijks medicijnen. Maar dat is voor hem niks vergeleken met hoe ziek hij kortgeleden nog was. “Het gaat elke dag een beetje beter, ik ben dan ook heel dankbaar dat ik in het ziekenhuis zo goed ben verzorgd. Ik vind het fijn dat ik zo van af ben gekomen en heel vervelend dat er mensen zijn die het nog zieker worden of zelfs overlijden aan deze vreselijke ziekte.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.