Terug

Volg Hart van Nederland

VIDEO: Cobra van 2,5 meter gevonden bij sportschool in Amersfoort

VIDEO: Cobra van 2,5 meter gevonden bij sportschool in Amersfoort

Dieren

10 sep 2020, 14:45

Medewerkers van sportschool Pellikaan in Amersfoort wisten niet wat ze zagen. Achter het gebouw troffen zij een meterslange gifslang. Na onderzoek bleek het te gaan om een heuse cobra. Bedrijfsleider Dennis Verweij dacht dat hij in de maling werd genomen toen de medewerkers het incident bij hem meldden. "We nemen elkaar wel vaker in de maling, dat houdt het werk een beetje leuk," verklaart hij aan Hart van Nederland. "Maar toen kreeg ik het filmpje opgestuurd. Ik schrok mij rot, ik zag echt een enorme slang!" Lees ook: Slang ontsnapt uit verblijf: 'Bel 112 als je hem ziet'

Tropische gifslang

De Dierenambulance werd gealarmeerd, maar ook zij wist geen raad met het enorme beest. Er werd uiteindelijk een slangendeskundige uit Amsterdam opgetrommeld. En die constateerde volgens Verweij gelijk dat het ging om een giftige cobra van 2,5 meter. Verweij: "Ik zal je zeggen: wij zijn allemaal best stoere mannen op de sportschool, maar nu waren we niet meer zo stoer hoor. Dit was heel spannend." Om wat voor cobra het precies gaat, is nog niet duidelijk. Maar volgens Verweij is het in ieder geval een heel gevaarlijk beest. "De expert zei dat we geluk hebben gehad dat het wat kouder is. Als het warm is, dan zijn ze bijna niet te vangen, maar door de kou worden ze heel sloom." Dierenambulance Amersfoort heeft met de politie gebeld en melding gemaakt. Nu is het zaak om uit te zoeken waar de slang precies uit is ontsnapt. Bron: ANP Beeld: Unsplash

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.